Ankara Antlaşması'nda Bağımlı Vizesi

Güncelleme Tarihi: 2019-07-04 06:03:35

Serbest meslek sahibi veya çalışan fark etmeksizin, İngiltere Ankara Antlaşması Vizesi kapsamında İngiltere'de yaşayan kişilerin eşleri ve çocukları da İngiltere'de yaşayabilirler.

Bilindiği gibi İngiltere Ankara Antlaşması Vizesi İngiltere'de serbest meslek sahibi olarak kendi işinizi yapmak üzere çalışma izni veren bir vize türüdür. İlk etapta 1 yıl alabileceğiniz bu vizeyi, 1 yılın sonunda uzatma şansınız vardır. Ankara Anlaşması Vizesi için TIKLA!

Peki bu vize kapsamında aileniz sizinle birlikte İngiltere'de yaşayabilir mi? Ankara Antlaşması sayesinde eşiniz ve çocuklarınız da sizinle yaşayabilir. Eş ve çocuk haricinde; ağabey, abla, kuzen ve hatta kendi ebeveynleriniz de dahil olmak üzere hiçbir akrabanız "Bağımlı Kişiler" kategorisine girmemektedir. Eğer eşinizi ve çocuklarınızı da İngiltere'ye getirmek istiyorsanız, onlara bakabileceğiniz imkanlara sahip olduğunuzu da kanıtlamanız gerekmektedir.

İngiltere’de eğitim için tıklayın!

Bilindiği gibi Ankara Antlaşması vizesine sahip olan kişi 5 yıl sonra sürekli oturum hakkına, bu iznin alınmasının ardından 1 yıl sonra da vatandaşlık hakkına başvurabilir. Mesela eşinizin sürekli oturum hakkı almasına 7 ay kaldıysa ve siz de onunla yaşamak için vizeye başvurduğunuzda size de vize verilebilir. Ayrıca Ankara Antlaşmasına sahip olan kişi herhangi bir firmaya bağlı olarak çalışamaz ama eşi part time veya full time olarak hem çalışabilir, hem de herhangi bir eğitim alabilir. Ayrıca çocukları da varsa devlet okuluna gidebilir. Buradaki bir diğer önemli nokta eşinizle olan ilişkinizi vize başvurusunda belgelerle kanıtlayabilmektir. Sürekli oturum hakkını aldığınızda Ankara Antlaşması şartları da bitmiş olur. Sürekli oturum hakkını aldıktan sonra devletten yardım almaya hak kazanmış oluyorsunuz. Ancak  sürekli oturum iznini alır almaz devlet yardımına başvurmak daha sonra vatandaşlık hakkı  başvurusuna bulunduğunuzda problem çıkartabileceğinden tavsiye edilmez. Devlet yardımını almak için vatandaşlık hakkını kazanmış olmanız daha doğru olacaktır. Ankara Anlaşması Vizesi sahibi olarak İngiltere’de istediğiniz eğitim alabilirsiniz. Dil eğitimi, mesleki kurslar, yüksek lisans, doktora, teknik eğitimler vb. her türlü eğitim alma hakkınız olacaktır. İngiltere’de eğitim ve yaşam hakkında bilgi için tıklayın!

Not: Sınır dışı kararı olan birine Ankara Antlaşması başvurusu yapılamamaktadır.

Firmamız 2006 yılından beri İngiltere Vizesi, Ankara Anlaşması Vizesi, İngiltere Vizesi Retlerine İtiraz başvuruları konularında profesyonel hizmet vermekte olan bir danışmanlık şirketidir. İngiltere Göçmenlik Düzenlemeleri, Mevzuatı ve Uygulamaları alanında uzmanlaşmış danışmanlarımıza İngiltere Vizesi Danışmanlık Hattı aracılığıyla ulaşarak tüm sorularınızı sorabilir, başvuru işlemlerinize başlayabilirsiniz.

"Ankara Antlaşması'nda Bağımlı Vizesi " sayfası 1693 defa okundu