Ankara Antlaşması Vizesi'ne Kimler Başvurabilir?

Güncelleme Tarihi: 2019-07-03 22:29:46

18 yaşından büyük her Türk Vatandaşı İngiltere'de iş kurabilmesi için gerekli diğer şartları da sağlaması halinde, genel bir sermaye ve ya eğitim şartı aranmaksızın, Ankara Antlaşması Vizesi'ne başvurabilir.

Ankara Anlaşması Vizesine Kimler Başvurabilir?

18 yaşından büyük her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, İngiltere'de iş kurabilecek yeterliliğe sahipse Ankara Anlaşması kapsamında Serbest Meslek Sahibi olarak İngiltere Vizesi'ne başvurabilir.

Her bir başvuru için yeterlilik şartı ise tamamen yapılacak iş ile alakalı olup her bir başvuru için farklılık göstermektedir. Tüm başvurular için geçerli olan herhangi bir standart koşul veya uygulama söz konusu değildir. Dolayısıyla, Ankara Antlaşması vizesi başvuruları için önemli olan serbest meslek sahibi olarak yapmak istediğiniz işin ne olduğunu belirlemek ve sonrasında bu işi yapabilecek kadar bilgi, tecrübe, sermaye vb. nitelikleri sağladığınızı ve bu işi başarılı bir şekilde İngiltere'de icra edebileceğinizi ikna edici belgeler sunabilmektir.

Ankara Anlaşması Vizesi prosedürleri ve gerekli belgeler listesine ulaşabilmek için tıkla!

Burada aranan bilgi, tecrübe veya sermaye miktarına dair herhangi bir alt veya üst sınır olmayıp, kurmayı planladığınız işe dair belirlenen piyasa ortalamasında bilgi ve sermayeye sahip olmanız gerekmektedir.

Ankara Anlaşması vizesi başvurusu esnasında belirttiğiniz bütün detaylar, sahip olduğunuz imkanlar ve sunduğunuz belgeler bir bütün halinde detaylıca incelenerek, başvuru konusu olan işi serbest meslek sahibi olarak yapmak suretiyle, İngiltere'de, kendi yaşam giderlerinizi asgari düzeyde dahi olsa karşılayacak kadar kar edebilme potansiyeliniz hesaplanmaya çalışılacak ve bu bağlamda sonuçlandırılacaktır.

Üniversite mezuniyeti, iş tecrübesi veya belirli miktarda paranın banka hesabında bekletilmesi gereken asgari süre gibi genel geçer koşullar Ankara Antlaşması kapsamında yapılan vize başvurularında aranmamaktadır.

Önemli olan kişinin sosyal devlet yardımlarına (geçim veya gelir yardımı vs.) gereksinim duymaksızın ve kendi işi haricinde kaçak ve yasa dışı şekilde herhangi bir işyerinde işçi (çalışan) olarak çalışmaya ihtiyaç duymaksızın hayatını İngiltere'de devam ettirebileceğini ispat edebiliyor durumda olmasıdır.

Bu vize türünün başvurusu sonucu olumlu olan bireyler İngiltere'de her türlü eğitimi alma hakkına sahip olacaktır. Dil okulu, mesleki kurslar, yüksek lisans vb. eğitimlerle ilgili bilgiyi firmamızdan elde edebilirsiniz.

İngiltere’de eğitim için tıklayın!

Ankara Antlaşması Vizesi hakkında detaylı bilgi için şirketimizle irtibata geçebilir, uzmanlarımızla görüşebilirsiniz.

Firmamız 2006 yılından beri İngiltere Vizesi, Ankara Anlaşması Vizesi, İngiltere Vizesi Retlerine İtiraz başvuruları konularında profesyonel hizmet vermekte olan bir danışmanlık şirketidir. İletişim detaylarımız için lütfen TIKLAYINIZ.

Diğer çalışma vizeleri için tıklayın!

"Ankara Antlaşması Vizesi'ne Kimler Başvurabilir?" sayfası 4363 defa okundu