Ankara Antlaşması vizesiyle İngiltere'de kendi işinizde çalışın!

Duyurular - Haberler / İngiltere Ankara Antlaşması Vizesi ile İngiltere Vatandaşlığı Almak

İngiltere Ankara Antlaşması Vizesi ile İngiltere Vatandaşlığı Almak

Güncellenme Tarihi: 2018-12-17 08:52:43

İngiltere Ankara Antlaşması Vizesi kapsamında İngiltere'de iş kurmak ve İngiltere Vatandaşlığı alabilmek için 4 kademeli başvuru yapılmalıdır.

1- İngiltere Ankara Antlaşması Vizesi - İlk Başvuru

İngiltere Ankara Antlaşması Vizesi kapsamında İngiltere'de iş kurmak üzere yapılacak ilk İngiltere Vizesi başvurusudur. Bu aşamada İngiltere Ankara Antlaşması Vizesi kapsamında İngiltere'de yapılacak işin yapılabilirliği, kişinin yeterliliği gibi kriterler değerlendirilir. Başvuru sürecinin en önemli adımıdır. İlk başvuru esnasında sunulan tüm evraklar ve yapılan tüm açıklamalar İngiltere Vatandaşlığına geçişe kadar ki bütün süreçte etkili olacaktır.

İlk başvuru sonucu alınan İngiltere Ankara Antlaşması Vizesi'nin süresi 1 yıldır. Bu süreçte İngiltere'de işin başlatılması gerekmektedir.

İngiltere Ankara Antlaşması Vizesi'ne ilk başvuru esnasında kişinin İngiltere'de yapacağını beyan ettiği işi yapma yeterliliğine sahip olduğunu gösterebilmesi gerekir. İngiltere'de Ankara Anlaşması kapsamında ticari bir girişimde bulunulabileceği gibi el becerisi ve tecrübe gerektiren işler de icra edilebilir. Bu bağlamda başvuru sahibinin sağlaması gereken belgeler de önem ve değişiklik arzetmektedir. 

İngiltere Ankara Antlaşması Vizesi'si ilk başvurusu esnasında kişinin Türkiye'deki yaşamı, geçmişi, eğitimi ve iş tecrübeleri incelenerek kişinin İngiltere'de iş yapıp yapamayacağı tespit edilir. Dolayısıyla kişinin İngiltere'de yapmayı düşündüğü işe destek olacak tüm belge ve sertifikaların başvuru da kullanılması gerekir. Ustalık-kalfalık belgeleri, meslek odası kayıtları, üniversite veya lise diploması, alakalı kurs bitirme sertifikaları, ilgili alandaki iş tecrübelerini gösteren evraklar ve daha pek çoğu İngiltere Ankara Antlaşması Vizesi başvurusu esnasında gösterilmelidir. İngiltere Ankara Antlaşması Vizesi ilk başvurusu için gerekli evraklara dair tam listeye ulaşmak için lütfen firmamızla irtibata geçin.

 

2- İngiltere Ankara Antlaşması Vizesi - Uzatma Başvurusu

İngiltere Ankara Antlaşması Vizesi kapsamında İngiltere'de kurulan işin devamlılığını sağlamak üzere yapılacak ikinci İngiltere Vizesi başvurusudur. İngiltere Ankara Antlaşması Vizesi'nin uzatma başvurusu esnasında yetkililer kişinin İngiltere'de geçirdiği 1 yılı inceler. Bu aşamada İngiltere Ankara Antlaşması Vizesi kapsamında kişinin yaşam tarzı, yasa ve kurallara aykırı herhangi bir icraatının var olup olmadığı, İngiltere'de yapılan işin geldiği durum, kara geçip geçmediği ve devam edilebilirliği gibi kriterler değerlendirilir.

Uzatma başvurusu sonucu alınan İngiltere Ankara Antlaşması Vizesi'nin süresi 3 yıla kadardır. İngiltere Konsolosluğu yapılan başvuruyu yahut işin durumunu yeterli görmemesi halinde daha kısa süreli İngiltere Vizesi verebilir. Bu durumda daha sonra tekrar İngiltere Ankara Antlaşması Vizesi - Uzatma Başvurusu yapılması gerekmektedir.

 

3- İngiltere Ankara Antlaşması Vizesi - Sürekli Oturum İzni Başvurusu

İngiltere Ankara Antlaşması Vizesi kapsamında toplamda 5 yılın tamamlanmasının ardından yapılacak başvuru İngiltere Sürekli Oturum İzni başvurusudur. Bu aşamada İngiltere Ankara Antlaşması Vizesi kapsamında İngiltere'de iş kurmuş olan başvuru sahibinin İngiltere'deki yaşamı, işinin durumu gibi kriterler değerlendirilir.

Sürekli Oturum İzni başvurusu sonucu alınan İngiltere Sürekli Oturum İzni ile kişi İngiltere Ankara Antlaşması Vizesi kapsamından çıkar. Yani İngiltere'ye vizesiz giriş yapma, dilediği kadar kalma, bir başkasının yanında işe başlama, İngiltere Ankara Antlaşması Vizesi kapsamında başlattığı işi kapatma yahut devretme gibi imkanlara sahip olur.

 

4- İngiltere Ankara Antlaşması Vizesi - Vatandaşlık Başvurusu

İngiltere Sürekli Oturum İzni alındıktan 1 yıl sonra, yani İngiltere Ankara Antlaşması Vizesi ve İngiltere Sürekli Oturum İzni ile toplamda 6 yıl İngiltere'de yaşamış olan kişiler İngiltere Vatandaşlığına geçmek üzere başvuru yapabilirler. Bu aşamada kişinin İngiltere'deki yaşamı, dil yeterliliği, vatandaşlık sınav sonucu gibi kriterler değerlendirilir. 

Vatandaşlık başvurusu sonucu alınan İngiltere Vatandaşlığı ile kişi bir İngiltere Vatandaşının sahip olduğu tüm haklara sahip olur. Oy kullanabilir. İngiltere Vatandaşlığı aldığı tarihten itibaren doğan çocukları da İngiltere Vatandaşı olarak doğar.

 

İngiltere Ankara Antlaşması Vizesi başvuru süreci, İngiltere Sürekli Oturum İzni ve İngiltere Vatandaşlığına geçiş başvuruları hakkında detaylı bilgi için iletişim detaylarımızı kullanarak bizimle irtibata geçerek Londra, Ankara, İstanbul, İzmir ve Gaziantep'te bulunan ofislerimizde bizi ziyaret ederek uzmanlarımızla görüşebilirsiniz. Ayrıca Türkiye'de bulunan müşterilerimiz Londra Ofisimizde görev yapan İngiltere Vizesi ve Göçmenlik alanında uzman avukatlarımızla birebir görüşmek üzere Türkiye'de bulundukları tarihler için randevu talep edebilirler.

  • "İngiltere Ankara Antlaşması Vizesi ile İngiltere Vatandaşlığı Almak" sayfası 2749 defa okundu
  • ingiltere vizesi, ankara antlaşması, ingiltere, vize, ankara, antlaşma, anlaşma, ilk başvuru, vize uzatma, sürekli oturum izni, vatandaşlık, ingiltere vatandaşlığı
Paylaş:
İngiltere Ankara Antlaşması Vizesi ile İngiltere Vatandaşlığı Almak