Ankara Antlaşması vizesiyle İngiltere'de kendi işinizde çalışın!

Duyurular - Haberler / Ankara Antlaşması Vizesi Kuralları Neden Değiştirilememektedir?

Ankara Antlaşması Vizesi Kuralları Neden Değiştirilememektedir?

Güncellenme Tarihi: 2018-10-14 07:28:56

Ankara Antlaşması’nın en önemli hükümlerinden birisi İngiltere'de iş kurmak üzere başvuru yapacak kişilerde aranacak şartların değiştirilememesi kuralıdır.

İngiltere, 1 Ocak 1973’te Avrupa Birliği’ne tam üye olmuş ve dolayısıyla diğer Avrupa Birliği ülkelerince 1963’te imzalanan Ankara Antlaşması’nın kuralları İngiltere için de bağlayıcı olmuştur. Bunun sonucunda İngiltere’nin serbest meslek sahibi olarak çalışmak isteyenlere 1973’te uyguladığı kurallar her ne ise aynı kuralları 2015’te de uygulaması gerektiği hükmü İngiltere için de bağlayıcı oldu. Yani bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının Ankara Anlaşması’na dayanarak yapacağı bir İngiltere vizesi başvurusu 1973’teki kural ve düzenlemelere tabi olarak değerlendirilmek zorundadır. Bu nedenle İngiltere, yıllar öncesinde diğer yabancı ülkelerden İngiltere’ye gelip serbest meslek sahibi statüsünde iş kurmak, işyeri devralmak, ortak olmak, evden veya seyyar olarak ticari faaliyet yapacak olan kişilere hangi kuralları uyguluyorsa onları bugün de aynı şekilde uygulamak zorundadır.

1973’te iş kurmak üzere yapılan vize başvurularında aranan şartlar şunlardı;

  • İş bilmek
  • İşi kurabilecek sermayeye sahip olmak
  • Sermayenin kişiye ait olması ve bunu ispatlayabilmek
  • İngiltere’nin sağlanacak ürün veya hizmetlere ihtiyaç olması
  • Başvuru sahibinin kendisine ve ailesine bakabilecek seviyede para kazanması
  • Devlet yardımı almamak

İngiltere günümüzde İngiltere’de iş kurmak üzere vize başvurusunda bulunan kişilerden sağlaması çok daha zor şartları karşılamalarını istemektedir. Örneğin; İngiltere Girişimci Vizesi ve İngiltere Yatırımcı Vizesi’nde standart ve yüksek seviyelerde sermaye şartı aranmaktadır. Ayrıca iyi seviyede İngilizce ve maddi yeterlilik gibi karşılaması zor şartlar da bulunmaktadır. Ancak Ankara Anlaşması kapsamında İngiltere vizesine başvuru yapacak kişilerde bu şartlara değil yukarıda saymış olduğumuz şartlara bakılmaktadır. Yani standart şartlar yoktur ve işin gereklerine göre şartları sağlayıp sağlamadığına bakılmaktadır. Bu nedenle Ankara Anlaşması İngiltere‘de iş kurmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için oldukça çok avantaj sağlamaktadır.

Tüm yukarıda anlatılan hususlara ek olarak belirtmemiz gerekirse; bu vize türü diğer İngiltere vizesi türlerine göre çok daha kısa sürede göçmenlik hakkı kazanılmasını sağlamaktadır. İngiltere’de geçirilen 5 yılın sonunda sürekli oturum iznine, bu izin alındıktan 1 yıl sonra ise İngiltere vatandaşlığına başvuru yapma hakkı sağlamaktadır.

Ankara Antlaşması kapsamında İngiltere vizesi başvuruları oldukça dikkatli hazırlanması ve hassasiyet gösterilmesi gereken başvurulardır. Bu nedenle yapılacak başvuruların bir uzman danışmanlığında yapılması önem taşımaktadır. Türkiye ve Londra ofisleri bulunan firmamız, İngiltere Göçmenlik Hukuku alanında uzmanlaşmış kadrosu ile her iki ülkede yapacağınız tüm  Ankara Antlaşması Vizesi başvurularında başvuru dosyasının incelenmesi, eksik olan noktalarda vize başvuru sahiplerine bilgi verilmesi, sorunların çözümü noktasında yapılabileceklerin belirlenmesi noktasında danışmanlık hizmeti vermektedir. Bu İngiltere vizesi türü ile ve yapabileceğiniz işlere dair daha ayrıntılı bilgi almak ve dosyanızı danışmanlarımızla birlikte hazırlamak için İngiltere Vizesi Danışmanlık Hattı vasıtasıyla firmamızla iletişime geçebilirsiniz.  

  • "Ankara Antlaşması Vizesi Kuralları Neden Değiştirilememektedir?" sayfası 1397 defa okundu
  • Ankara Anlaşması, Ankara Antlaşması Vizesi, İngiltere vizesi
Paylaş: