Ankara Antlaşması vizesiyle İngiltere'de kendi işinizde çalışın!

Duyurular - Haberler / Ankara Anlaşması Vizesine Başvuru Yapacak Kişilerin Mutlaka Bilmesi Gerekenler

Ankara Anlaşması Vizesine Başvuru Yapacak Kişilerin Mutlaka Bilmesi Gerekenler

Güncellenme Tarihi: 2018-10-15 01:45:32

İngiltere Ankara Antlaşması Vizesine başvuru yapacak olan kişilerin mutlaka bilmesi gereken hususlar nelerdir?

İngiltere Ankara Antlaşması Vizesi, Birleşik Krallık’ta/İngiltere’de iş kurmaya izin veren, 18 yaşından büyük her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının başvuru yapabildiği bir İngiltere vizesidir. Bu vizeye İngiltere’de iş kurmak üzere başvuru yapacak olan kişilerin başvuru süreci içinde oldukça dikkat etmesi gereken birtakım hususlar bulunmaktadır.

Bu İngiltere vizesi, Avrupa Birliği ülkeleri ile imzalanan Ankara Anlaşması hükümlerine dayanmaktadır. Bu anlaşmanın en önemli hükümleri ise kurallarının değiştirilemez olması ve o dönemde iş kurmak için hangi kurallar geçerliyse günümüzde de o kuralların geçerli olmasıdır.

Ankara Anlaşması Vizesi ile ilgili olarak bilinmesi gereken önemli diğer bir nokta ise bu vize türünde İngiltere’de iş kurmak için  başvuru yapabileceğiniz diğer vize türleri olan Tier-1 kategorisindeki Yatırımcı ve Girişimci vizeleri gibi standart şartlara sahip olmamasıdır. Örneğin; İngiltere yatırımcı vizesi ve İngiltere girişimci vizesinde yüksek miktarlarda sermaye şartı aranmaktadır. Bu durumun aksine İngiltere Ankara Antlaşması Vizesi’nde her başvuru sahibinin karşılaması zorunlu olan standart bir sermaye şartı bulunmaz. Bu vize kapsamında İngiltere vizesi alabilmek için işinizi kurabileceğinizi ve devlet sosyal yardımlarına muhtaç olmayacağınızı gösterebileceğiniz kadar sermayenizin olması yeterlidir. Bu sermayenin kaynağını açıkça ispatlayabiliyor olmanız da bu vize kapsamında yapılacak olan başvurularda oldukça önem taşımaktadır.

Ankara Anlaşması Vizesi başvuru sahiplerinde aranan dil şartı da sermaye şartı gibi yapılacak olan işe göre belirlenecektir.Yani işiniz çok iyi seviyede İngilizce bilmeyi gerektirmiyorsaçok yüksek seviyede İngilizce bilgisine sahip olmanız şartı aranmayacaktır. Bu bağlamda işinizi üçüncü bir kişiye ihtiyaç duymayacak şekilde yapabileceğiniz düzeyde İngilizce bilmeniz yeterli olacaktır.

İngiltere’de yapacağınız işin mutlaka serbest meslek statüsünde yapılabilen bir iş olması gerektiği hususuna da dikkat etmeniz gerekmektedir. Yani İngiltere Ankara Antlaşması Vizesi ile İngiltere’de çalışan statüsünde, bir işverene bağlı olarak çalışamazsınız. Bu İngiltere vizesine yapacağınız başvuruda bu işi kurabilecek mesleki yeterlilikte olduğunuzu da ispatlamanız gerekir. Almış olduğunuz diploma, sertifika, referans mektubu, SGK belgeleri, meslek odaları belgeleri gibi belgeleri mesleki  bilgi ve tecrübeniz olduğunu gösterebilmeniz için başvuru dosyanıza ekleyebilirsiniz.

Eşiniz ya da 2 yıl beraber yaşadığınız partneriniz ve 21 yaşından küçük çocuğunuz/çocuklarınız varsa bağımlılarınız olarak onları da yanınızda İngiltere'ye Ankara Anlaşması Vizesi bağımlıları olarak götürebilirsiniz. İngiltere’de eşiniz/partneriniz istediği işte çalışabilirken çocuklarınız da İngiltere’deki eğitim kurumlarından ücretsiz eğitim alabileceklerdir. Ayrıca siz ve bağımlı aile üyeleriniz sağlık kurumu National Health Service’ten ücretszi olarak yararlanabilirsiniz.

İngiltere’de bu vize ile toplamda kendi işinizi yaparak toplamda 5 yıl yaşadıktan sonra İngiltere sürekli oturum iznine, bu izni aldıktan 1 yıl sonra ise İngiltere vatandaşlığına başvuru yapabilirsiniz.

Ankara Anlaşması Vizesi başvurusunda bulunacak olan başvuru sahiplerinin yukarıda sayılmış olan hususları bilmesi ve ona göre başvurusunu yapması oldukça faydalı olacaktır. Ancak burada anlatılanlardan çok daha karmaşık olan bu İngiltere vizesi başvurusunu uzman danışmanlarımızdan yardım alarak yapmanız hatasız ve eksiksiz başvuru yapabilmeniz açısından sizin yararınıza olacaktır.

İngiltere Ankara Antlaşması Vizesi başvuruları oldukça dikkatli hazırlanması gereken başvurulardır. Bu nedenle yapılacak başvuruların bir uzman danışmanlığında yapılması hem başvurunun olumlu sonuçlanması hem de herhangi bir sebeple karşılaşılabilecek vizenin reddi durumuna itiraz ederek sonucun olumluyla değiştirilebilmesi açısından oldukça önem taşımaktadır. Firmamızla irtibata geçmeniz halinde İngiltere ve Türkiye’de bulunan ofislerimizdeki uzman danışmanlarımız gerek Türkiye’den yapacağınız ilk başvurunuzda gerekse de İngiltere’den yapacağınız uzatma başvurularınızda size yardımcı olacaktır. Bu vize türü ile ilgili daha ayrıntılı bilgi almak ve dosyanızı İngiltere Göçmenlik Hukuku konusunda uzman danışmanlarımızla birlikte hazırlamak için İngiltere Vizesi Danışmanlık Hattıvasıtasıyla firmamızla iletişime geçebilirsiniz.  

  • "Ankara Anlaşması Vizesine Başvuru Yapacak Kişilerin Mutlaka Bilmesi Gerekenler" sayfası 1777 defa okundu
  • İngiltere vizesi, İngiltere Ankara Antlaşması Vizesi, Ankara Anlaşması Vizesi
Paylaş: