Ankara Antlaşması vizesiyle İngiltere'de kendi işinizde çalışın!

Duyurular - Haberler / Ankara Anlaşması Vizesi Başvuruları Hakkında

Ankara Anlaşması Vizesi Başvuruları Hakkında

Güncellenme Tarihi: 2018-05-21 15:14:00

Ankara Anlaşması vizesi başvurusu yapmak ve İngiltere'de kendi işinizi kurmak için 11 neden

Kendi işini kurmak veya kurulu bir şirkete ortak olmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Ankara Anlaşması (ECAA) kapsamında İngiltere vizesi alarak hayatına İngiltere’de devam edebilir ve çok sayıda hakka kavuşabilir.

Yalnızca reşit (18 yaşını geçmiş) olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının başvuru yapabildiği Ankara Antlaşması Vizesi’ninbaşvuru sahiplerinesağladığı pek çok hak bulunmaktadır. Bu sebeple diğer İngiltere iş vizesi türlerine değil de kısa zamanda ve çok sayıda hak elde etmenizi sağlayan Ankara Anlaşması Vizesi’ne başvurmanız için pek çok neden bulunmaktadır. İşte size neden Ankara Antlaşması Vizesi’ni seçmeniz gerektiğine dair 11 neden;

  1. İngiltere’de iş kurmak için Ankara Anlaşması Vizesi dışındabaşvuru yapabileceğiniz diğer vize türleri Tier-1 kategorisindeki Yatırımcı ve Girişimci vizeleridir. Bu İngiltere vizesi türlerinde yüksek miktarlarda sermaye şartı aranmaktadır. Bu durumun aksine Ankara Antlaşması Vizesi’nde her başvuru sahibinin karşılaması zorunlu olanstandart bir sermaye şartı bulunmaz. Bu vize kapsamında vize alabilmek için kuracağınız işe yetecek kadar paranız olması yeterlidir.
  2. Çok iyi seviyede İngilizce bilgisine sahip olmanız şartı bulunmaz. İşinizi üçüncü bir kişiye ihtiyaç duymayacak şekilde yapabileceğiniz düzeyde İngilizce bilmeniz yeterli olacaktır. Yani İngilizce seviyenizin yeterli olup olmadığını işinizin gereksinimleri belirleyecektir.
  3. Ankara Anlaşması Vizesi’nde yasal olan ve doktorluk, avukatlık gibi özel eğitim gerektirmeyen her tür işi yapabilirsiniz. Yani bu vizede yapabileceğiniz iş türlerine dair sektörel bir sınırlandırma yoktur.
  4. Yurtdışında pek çok ülkede iş kurmaya izin veren vize türlerinde yanınızda o ülkenin vatandaşı olan en az 2 kişiyi çalıştırmanız gerektiği halde Ankara Antlaşması Vizesi’nde böyle bir koşul bulunmamaktadır.
  5. Ankara Antlaşması’nın hükümleri için değiştirilemez kuralı vardır. Yani ileride vize kuralları değiştirilse bile, yapılacak olan değişiklikler bu kapsamda alınmış ve alınacak olan vizeleri etkilemeyecektir.
  6. Eşiniz ya da 2 yıl beraber yaşadığınız partneriniz ve 18 yaşından küçük çocuğunuz varsa bağımlılarınız olarak onları da yanınızda İngiltere'ye götürebilirsiniz.
  7. Bu İngiltere vizesi, size sadece kendi işinizde çalışma olanağı verirken, eşiniz/partneriniz için böyle bir sınırlama yoktur. Yani eşiniz/partneriniz istediği işte çalışabilmektedir. Eşiniz istediği işte çalışabilirken, 18 yaşın altındaki bağımlı çocuklarınız İngiltere’deki okullarda okuyabilme şansı elde ederler.
  8. Kurduğunuz işte geçiminize yetecek kadar gelir elde edebiliyorsanız, İngiltere'deki 4. yılınızdan sonra İngiltere'de istediğiniz işe geçebilme ve istediğiniz kadar yaşayabilme imkânı sağlayacak olan süresiz oturum iznine başvurabilirsiniz.
  9. Süresiz oturum izni aldıktan 1 yıl sonra yani toplamda 5 yıl sonra İngiltere vatandaşlığına başvurabilir ve çifte vatandaşlığa geçiş yapabilirsiniz.
  10. Amerika'daki yeşil kart uygulamasının aksine, İngiltere Ankara Anlaşması Vizesi’nde çekiliş yoktur. Bu nedenle bu vize şansa bağlı olmayıp ikna edici ve makul bir başvuru dosyası ile rahatlıkla alabileceğiniz bir İngiltere vizesi türüdür.
  11. Bu İngiltere vizesini aldıktan sonra İngiltere'de bulunduğunuz süre içinde sosyal sağlık kurumu olan National Health Service(NHS)’ten ücretsiz olarak faydalanabilirsiniz.

İngiltere Ankara Antlaşması Vizesibaşvuruları oldukça dikkatli hazırlanması gereken başvurulardır. Bu nedenle yapılacak başvuruların bir uzman danışmanlığında yapılması hem başvurunun olumlu sonuçlanması hem de herhangi bir sebeple karşılaşılabilecek vizenin reddi durumuna itiraz ederek sonucun olumluyla değiştirilebilmesi açısından oldukça önem taşımaktadır. Firmamızla irtibata geçmeniz halinde İngiltere ve Türkiye’de bulunan ofislerimizdeki uzman danışmanlarımız gerek Türkiye’den yapacağınız ilk başvurunuzda gerekse de İngiltere’den yapacağınız uzatma başvurularınızda size yardımcı olacaktır. Bu İngiltere vizesi türü ile ilgili daha ayrıntılı bilgi almak ve dosyanızı İngiltere Göçmenlik Hukuku konusunda uzman danışmanlarımızla birlikte hazırlamak için İngiltere Vizesi Danışmanlık Hattıvasıtasıyla firmamızla iletişime geçebilirsiniz.  

  • "Ankara Anlaşması Vizesi Başvuruları Hakkında" sayfası 1707 defa okundu
  • Ankara Anlaşması, İngiltere vizesi
Paylaş: