Ankara Antlaşması vizesiyle İngiltere'de kendi işinizde çalışın!

Ankara Antlaşması / Ankara Antlaşması Vatandaşlık Başvurusu

Ankara Antlaşması Vatandaşlık Başvurusu

Güncellenme Tarihi: 2018-10-14 23:26:58

Ankara Antlaşması vizesi sonrası alınan Sürekli Oturum İzni'ni takiben 12 ayın tamamlanması halinde, gerekli diğer şartların da sağlanması koşuluyla İngiliz Vatandaşlığı'na geçiş için başvuru yapılabilir.

Ankara Antlaşması vizesi ile İngiltere'de 5 yıl sonrasında alınan Sürekli Oturum İzniyle İngiltere'de sınırsız süre kalınabileceği gibi, Sürekli Oturum İzni alındıktan sonra ise 12 ayın tamamlanması halinde, gerekli diğer şartların da sağlanması koşuluyla İngiliz Vatandaşlığı'na geçiş için başvuru yapılabilir.

İngiliz Vatandaşlığı'na başvuru için İngilizce dil sertifikası alınmış olmalı ve ayrıca ek olarak Life in the UK testinin geçilmiş olması gereklidir. 18-65 yaş arası herkes İngiliz Vatandaşlığı'na geçiş yaparken İngilizce sertifikası ve Life in the UK testi şartına tabidir. Bu sertifika ve test sonucu olmadan başvuru yapılamamaktadır.

Bunun haricinde, kişiye ait sabıka, polis kayıtları, mahkeme kararları, cezalar vs. incelenmekte ve bu belgeler başvuru sonucunu etkileyebilmektedir.

Ek olarak, son 12 ayda  90 gün ve son 5 yılda 450 günden fazla İngiltere dışında kalmamış olmak, daha önceki başvurularda herhangi bir yalan beyan/sahte evrak vs. kullanmamış olmak gibi bazı kriterler de incelenmektedir.

İngiliz Vatandaşlığı'na geçiş başvurularında sunulacak belgelere dair ayrıntılı bilgi ve içerik olarak sağlanması gereken kriterler ile ilgili yönergeler firmamız uzmanlarınca başvurunun hazırlığı sürecinde sağlanmaktadır.

Konu hakkında detaylı bilgi ve danışmanlık için Londra Ofisimiz ile irtibata geçebilir uzmanlarımızdan bilgi alabilirsiniz.

Londra Ofisimizin iletişim detayları için lütfen TIKLAYINIZ.

  • "Ankara Antlaşması Vatandaşlık Başvurusu" sayfası 5603 defa okundu
  • çift vatandaşlık, vatandaşlık başvurusu, sürekli oturum izni, ingiliz vatandaşlığına geçiş
Paylaş: