Ankara Antlaşması vizesiyle İngiltere'de kendi işinizde çalışın!

Ankara Antlaşması / Ankara Antlaşması Süresiz Oturum İzni

Ankara Antlaşması Süresiz Oturum İzni

Güncellenme Tarihi: 2018-10-15 00:00:07

Ankara Antlaşması kapsamında İngiltere'de serbest meslek sahibi olarak toplamda 5 yıl bulunduktan sonra Süresiz Oturum Hakkı kazanabilirsiniz. Başvuru yapabilmek için 5 yılın tamamlanmış olması gerekmektedir.

Ankara Antlaşması kapsamında İngiltere'de serbest meslek sahibi olarak toplamda 5 yıl bulunduktan sonra Süresiz Oturum Hakkı kazanabilirsiniz. Başvuru yapabilmek için 5 yılın tamamlanmış olması gerekmektedir. Daha erken başvuru yapılması söz konusu değildir.

Ankara Anlaşması vizesi uzatma başvurularında geçmiş 5 yıl boyunca işin gerçekten yapılıp yapılmadığının yanı sıra gelir seviyesi, işin sürdürülebilirliği, herhangi bir yasadışı çalışma vb. durumun söz konusu olmaması, sağlanılan bilgi ve belgelerde yalan/sahtecilik/yanlış yönlendirme vb. durumların söz konusu olmaması, kamu sorumluluk sigortası ve işveren sorumluluk sigortası gibi serbest meslek sahibi kişilerin yapması gereken işlemlerin belgelenmesi, İngiltere vergi ve sosyal sigorta prim mevzuatları gereğince yapılması gereken bildirim ve ödemelerin usulüne uygun olarak yapılması, banka hareketliliği, fatura ve müşteri detayları dahil olmak üzere detaylı bir inceleme yapılmaktadır.

Yapılacak Süresiz Oturum başvurularında sunulacak belgelere dair ayrıntılı bilgi ve içerik olarak sağlanması gereken kriterler ile ilgili yönergeler firmamız uzmanlarınca başvurunun hazırlığı sürecinde sağlanmaktadır.

Ankara Anlaşması ile İngiltere'de 5 yılı tamamladıktan sonra yapılan sürekli oturum başvurusunda diğer kategoriler sonrasında (Evlilik Vizesi gibi) yapılan başvurularında olduğu üzere 15 Haziran 2018 itibarıyla İngilizce dil sınavı ve Life in the UK belgesi/sertifikası da istenmektedir.

Başvurunun başarılı olması halinde sürekli oturum izni (indefinite) alınır. Bu izin ile vize başvurusu veya uzatma başvurusu gibi zorunluluklar ortadan kalkar ve İngiltere'de sürekli ikamet hakkı kazanılır. Başvuru sahibinin eş ve çocukları da sürekli oturum (indefinite) alabilirler.

Sürekli oturum izninin alınması ile Ankara Antlaşması kapsamında serbest meslek sahibi olarak çalışma zorunluluğu da kalkar. Kişi istediği herhangi bir işyerinde part-time ya da full-time çalışan olarak işe girip çalışma özgürlüğüne sahip olduğu gibi serbest meslek sahibi olarak kendi işini devam da ettirebilir. Ankara Anlaşması vizesinin aksine iş alanı olarak herhangi bir sınırlama kalmamakta ve bu boyutuyla alternatifler artmaktadır.

Tüm bunların yanı sıra, devlet sosyal yardımlarını almak da mümkün hale gelecektir. Sürekli oturum alındıktan sonra şayet ihtiyaç duyulursa ve gerekli şartlar sağlıyorsanız ilgili devlet sosyal yardımlarına başvuru hakkı mevcuttur.

Konu hakkında detaylı bilgi ve danışmanlık için Londra Ofisimiz ile irtibata geçebilir uzmanlarımızdan bilgi alabilirsiniz.

Londra Ofisimizin iletişim detayları için lütfen TIKLAYINIZ.

  • "Ankara Antlaşması Süresiz Oturum İzni" sayfası 5271 defa okundu
  • süresiz oturum, süresiz oturum hakkı, ankara anlaşması vizesi, ankara antlaşması, süresiz oturum izni
Paylaş: